Preens Ron II en Prinses Kelly

Zaterdagavond 14 januari zijn Ron Peeters en Kelly Peeters-Meuwissen uitgeroepen als het nieuwe Prinsenpaar van C.V. de Heiknuiters uit Altweerterheide.

Prins Ron II is 18 jaar in de onecht en 13 jaar in het echt getrouwd met zijn prinses Kelly. Ze zijn trotse ouders van Robin, Job en Ties. In het dagelijks leven is Ron Production Engineer bij Refresco in Maarheeze en is Kelly werkzaam als logopediste bij Libra Revalidatie Blixembosch in Eindhoven.

Naast hun gezinsleven en baan maken Ron en Kelly zich nog op allerlei andere vlakken verdienstelijk binnen de gemeenschap van Altweerterheide. Ron als trainer/coach bij de jeugd van SVA, als voorzitter van de Dorpsraad en al jaren als speler in de Boonte Aovundj oppe Hei-j. Kelly zit in het bestuur van Buurtvereniging Karelke, is blokfluitjuf en contactpersoon voor de jeugd van Harmonie het Heilig Hart en speelt dwarsfluit in het grote orkest. Ze steekt ook op allerlei manieren haar handjes uit de mouwen op de basisschool van Kindcentrum Altweerterheide.

Allebei zijn ze in hun jeugd de Vastelaovendj voorgegaan als jeugdprins en jeugdprinses. Ze zijn een stel geworden nadat ze gevraagd waren als boerenbruidspaar en Ron heeft Kelly ten huwelijk gevraagd op ‘vastelaovundjdeensdig beej de Tram’. Ron is een groot liefhebber van vastelaovundjsleedjes. Vroeger draaide hij deze plaatjes als DJ voor het grote publiek, nu wordt er ook buiten het seizoen naar geluisterd door het hele gezin en de buren af en toe. Al enkele jaren lopen ze met hun kinderen en V.V. de Knetters mee in de optocht van Altweerterheide. De vastelaovundj loopt als een rode draad door hun leven. Daarom hebben ze de orde van de roeëje draod ingesteld.

Ron heeft zijn vrienden Tom Creemers en René Muijsers gevraagd om met hem dit seizoen voor te gaan als zijn adjudanten.

Tom woont samen met Maartje Coolen en hun kinderen Niek, Joep en Sien in Stramproy. Tom en Ron zijn in de Hei-j opgegroeid; zaten samen op Basisschool St. Jozef, voetbalden in hetzelfde voetbal- en zaalvoetbalteam en waren regelmatig op de Oelemarkt te vinden waar ook V.V. de Beerdûpkes ontstond.

René woont samen met Gerjon Feijen en hun kinderen Stan en Inge in Altweerterheide. René en Ron bouwen samen met de jeugd aan vastelaovundjkêrkes, waar de nodige uurtjes aan voorbereiding in komen te zitten. Die gezelligheid zet zich ook al jaren buiten het seizoen voort met allerlei gezellige uitstapjes samen met de kinderen.

Samen zullen zij de vastelaovundj van Altweerterheide voor gaan onder hun devies: ‘Gae samen met os, dees daag hieëlemaol los!’